HTML sau WordPress ?

Depositphotos_320398348_l-2015

Marea întrebare care apare de fiecare dată când vă propuneți să construiți un website este: „Ar trebui să-mi construiesc site-ul cu WordPress sau să dezvolt un website personalizat folosind HTML?”. A fost o vreme când se folosea WordPress doar pentru a construi blog-uri sau pentru cei care doreau să-și creeze singuri un website. Însă acea perioada a apus, în prezent WordPress este folosit frecvent și de web designeri profesionisti pentru crearea de site-uri complexe. Cu aproape 35% din totalul website-urilor din lume construite cu WordPress, acum este un concurent serios pentru site-ul personalizat în HTML.

Înainte de a pune în balanță cele 2 metode de creare a unei platforme web și să stabilim care este mai indicată și în ce scenarii, să cunoaștem un pic ce înseamnă ambele și care sunt atuurile lor.

Ce este WordPress ?
WordPress este un CMS (Content Management System) sau un sistem de gestionare a conținutului. Vă ajută să vă construiți site-ul web fără expertiză în codificare. Acest sistem a eliminat necesitatea orelor și orelor de codare pentru a construi un website. Puteți doar să alegeți o temă și să o personalizați vizual bloc cu bloc pentru a vă construi tema.
Marile avantaje ale WordPress-ului sunt temele prestabilite și modulele care reduc considerabil din timpul și efortul web designerului și implicit din prețul de finalizare.
Module precum Yoast, Elementor, WooCommerce, Contact Form 7 și multe altele ajută enorm site-ul din punct de vedere UX (user experience) și al SEO, însă acestea trebuiesc mereu actualizate (deoarece foarte des apar versiuni noi), variantele premium costă destul de mult, uneori pot să nu funcționeze (ceea ce influențează grav calitatea site-ului) și majoritatea, fiind atât de complexe, îngreunează viteza de încărcare a paginilor.

Ce este HTML ?
HyperText Markup Language este un limbaj de marcare care funcționează ca structură a oricărei pagini web pe care o vedem online. Constă dintr-un grup de etichete de marcare, care pot fi folosite pentru a oferi website-ului dvs. personalizat structurile sale. Acesta are nevoie și de CSS (Foi de stil în cascadă), JavaScript și alte limbi pentru a modifica stilul și pentru a adăuga funcționalități.
Personalizarea este poate cel mai mare punct forte al unui site HTML. Puteți modifica orice parte a site-ului dvs. prin codificare manuală. Deși WordPress nu este acum în urmă în cursa personalizării, HTML oferă cu siguranță un acces ușor la codul de bază, făcându-l puțin mai personalizabil decât un site WordPress. De asemenea un alt plus este faptul că un site făcut în cod HTML nu are nevoie de actualizări și nu necesită investiții financiare în module sau teme. Însă în mod categoric, pentru a obține o tema modernă și performantă, un site interactiv și bine pus la punct la capitolul SEO, este nevoie de un web designer expert, de mult mai multă muncă și efort din partea sa și, impicit de costuri superioare din partea clientului.

Așadar, dacă doreșți o pagină de destinație sau un site de prezentare basic, nu ești foarte preocupat de termenul de finalizare, nu dorești să investești mult în mentenanță și ești dispus să plătești ceva mai mult comisionul web designerului, poți alege un site personalizat exclusiv în HTML; Însă dacă dorești un site complex, modern, interactiv publicului și nu ai bugetul necesar să-ți permiți un web developer expert, se recomandă folosirea WordPress, iar la sfârșitul proiectului vei avea o platformă profesionistă, la un preț foarte bun, însă care va necesita pe viitor mentenanță periodică.

DATE CONTACT

DATE COMERCIALE

0720147932

kostyal.adrian@yahoo.com

Bucuresti, Sector 3

Luni-Vineri 10:00-20:00

CRISTAD SHOP SRL

EUID: ROONRC.J20/1352/2023

CUI: 49010562

CAEN: 4791