blog

Alegerea numelui de Domeniu

domain-registration-1366x768

Alegerea unui nume de domeniu este una dintre cele mai mari decizii ce trebuie luate in procesul de creare a unei platforme web. Un nume de domeniu este mai mult decât o adresă digitală la care oamenii te pot găsi online. Acesta este modul în care îți exprimi identitatea și îți construiești un brand, fiind totodată și prima impresie a vizitatorilor despre tine și afacerea ta.

Mai jos voi enumera câteva ponturi pe care le puteți folosi pentru a alege cel mai bun nume pentru site-ul dvs.

* Păstrați numele de domeniu scurt. Există mai multe motive pentru care domeniile scurte funcționează mai bine. În primul rând, sunt mai ușor de reținut și mai rapid de tastat. Acest lucru este deosebit de important deoarece tot mai mulți oameni navighează pe internet pe dispozitive mobile. Un nume de domeniu scurt înseamnă mai puține oportunități pentru utilizatorii de telefonie mobilă de a fi enervați de corectarea automată. În plus, o adresă URL prea lungă este încă o modalitate de a speria vizitatorii. Dacă îți complici prea mult domeniul cu cuvinte cheie inutile, utilizatorii ar putea deveni suspicioși.

* Încorporați cuvinte cheie direcționate. Cuvintele cheie nu sunt doar pentru conținut. Motoarele de căutare folosesc numele dvs. de domeniu pentru a înțelege despre ce este vorba despre site-ul dvs. și pentru a ajuta la determinarea clasamentelor de căutare. Prin urmare, este esențial să includeți cuvinte cheie acolo unde este posibil. Cuvintele cheie pe care le alegeți pentru numele dvs. de domeniu ar trebui să fie relevante pentru site-ul dvs. web și vizate publicului dvs.

* Evitați cratimele și literele dublate. Folosirea cratimelor poate părea o modalitate creativă de a obține numele de domeniu dorit însă, din păcate, sunt greu de exprimat verbal. De asemenea, fac domeniul mai dificil de tastat. Acest lucru poate crea o experiență de utilizator (UX) slabă încă de la început, lăsând un utilizator frustrat.

* Rămâi unic și pe brand. Un nume de domeniu unic poate ajuta site-ul dvs. să iasă în evidență și vă poate ajuta să evitați problemele legale. De asemenea, poate contribui la eforturile dvs. de marketing. De fapt, dacă site-ul dvs. reprezintă o marcă mai mare, ar fi înțelept să luați în considerare numele dvs. de domeniu în timp ce creați numele mărcii în sine. Dacă sunteți o persoană care desfășoară activități independente, puteți considera în continuare corpul dvs. de lucru și site-ul dvs. web ca parte a mărcii dvs. personale. De exemplu, dacă conduceți un cabinet de terapie privată, un nume de domeniu original, dar de marcă, ar putea include numele dvs. complet și câmpul. În acest scenariu, o adresă URL puternică ar putea citi ceva de genul: adriangeorgescu.ro.

* Cercetați numele rețelelor sociale. Dacă intenționați să interacționați cu vizitatorii sau clienții dvs., sunt șanse să doriți să creați conturi de rețele sociale care sunt legate de numele domeniului și site-ul dvs. Prin urmare, este înțelept să verificați site-urile de socializare preferate pentru a vedea dacă numele dvs. de domeniu este disponibil sub formă de handle. Alternativ, puteți verifica pentru a vedea dacă este disponibilă o variantă a numelui dvs. de domeniu.

* Protejați-vă marca cu mai multe domenii. Chiar dacă reușiți să obțineți o adresă râvnită, ați putea lua în considerare achiziționarea altor variante de TLD și configurarea redirecționărilor.

DATE CONTACT

DATE COMERCIALE

BLOG

SOCIAL MEDIA

0720147932

kostyal.adrian@yahoo.com

Bucuresti, Sector 3

Luni-Vineri 10:00-20:00

CRISTAD SHOP SRL

EUID: ROONRC.J20/1352/2023

CUI: 49010562

CAEN: 4791